Glommens Bryggeri AB

Hamnplan 4b

311 54

Glommen

VÅRT SORTIMENT

Lokomotiv Anders Hansson Lager är en mäskhumlad amerikansk lager,

Starköl bryggt och tappat på Glommens Bryggeri. Innehåller vatten, jäst, humle och mältat korn 5,5 % vol. 330 ml. Serveras välkyld 6-8 °C.

Anders Hanson var namnet på ett lokomotiv som användes för att frakta sten från stenbrottet i Pannebohåla till hamnbygget i Glommen i början på 1900-talet. Loket inklusiv dess vagnar avyttrades till en summa av 4000:- riksdaler.    

Lighthouse American Ale är en single hope amerikansk Ale,

Starköl bryggt och tappat på Glommens Bryggeri. Innehåller vatten, jäst, humle och mältat korn 5,9 % vol. 330 ml. Serveras kyld 8-10°C

Fyren Morups Tånge påbörjades 1842 och var klar året senare. Fyren är 27,6 meter hög och den var bemannad fram till 1962. Från börja användes rovolja men 1887 byttes detta ut till fotogen som användes fram till 1930, därefter kom ström och en lampa på 750-watt kopplades in. Efter detta blev Morups Tånge en enmansfyr i 32 år för att sedan vara obemannad där den står och blinkar än idag. 

FG 5 Lovisa NEIPA

FG5 Lovisa Neipa är en kraftigt humlad IPA i New England style. Denna typ brukar även kallas för humlejuice då den i regel brukar vara grumlig, vi har dock valt att göra en blank variant av denna.

 

FG5 LOVISA var Jaens Sevrins första fiskebåt från 1881.

Severin var känd för sitt nytänkande vad det gällde nya fiskemetoder och nya platser.

dessa metoder gav stora fångster och delades gärna till kollegor i hamnen . Historierna om Jaens Severin är många, han dog på nyårsafton 1931, 80 år gammal

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now